Op zoek naar Oosterse Wijzen

Het leven in de grensstreek verfilmd door scholieren

Op zoek naar Oosterse Wijzen is een filmproject voor de 3e klas vmbo-leerlingen van het Assink Lyceum in Neede, in samenwerking met Minikronieken. De vmbo’ers maken in 2 maanden tijd een serie filmportretten over inwoners van de Achterhoek en Twente. De korte documentaires worden tijdens premières vertoond aan het publiek. Ouders van leerlingen en de hoofdpersonen van de films waren daarbij aanwezig.

Info voor voortgezet onderwijs
Laatste berichten
Projectinformatie

‘Op zoek naar Oosterse Wijzen’ is een proef met de toepassing van de Minikronieken lesmethode op het Assink Lyceum.
Daarbij krijgen leerlingen instructie om documentairefilms te maken en verwerven docenten de vaardigheden om hun leerlingen hierin te begeleiden. De leermiddelen bestaan uit filmpjes, instructiekaarten, draaiboeken en een productiedossier. Deze worden gedifferentieerd aangeboden voor alle VMBO-niveau’s.

Levensverhalen van de grensstreek

De levensverhalen van ondernemers en inwoners van de streek zijn onderwerp van de films. De films worden vertoond tijdens een filmpremière waar de lokale gemeenschap welkom is. De eindproducties worden opgenomen in de online filmcollectie van Minikronieken en kunnen gebruikt worden voor educatieve en maatschappelijke doelen. Door het maken van de films komen leerlingen in contact met inwoners en ondernemers in de streek.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, vanuit de regeling ‘Versterking cultuureducatie VMBO’.

Foto-impressie van het project op het Assink Lyceum in Neede