Projecten

Op deze pagina vindt u alle Minikronieken projecten.

Wilt u ook een Minikronieken project in uw gemeente of voor uw bedrijf?

Neem dan contact op met Masja de Roy: masja@minikronieken.nl

Minikronieken op het VMBO

In september 2020 start Minikronieken samen met het Assink Lyceum in Neede met de ontwikkeling van een lesprogramma speciaal voor de VMBO bovenbouw. Het nieuwe leerplan dekt de eindtermen voor het profiel Dienstverlening en Producten (D&P) voor circa 75%.

De lessen worden projectmatig georganiseerd. De leerlingen maken korte documentaires over de levensverhalen van streekgenoten, geïnspireerd door professionele documentairemakers. Het lesprogramma bestaat uit een theoriedeel en een praktijkdeel. Het theoriedeel behandelt creatieve en technische aspecten van het film maken, waaronder storytelling, interviewen, beeldtaal, cameratechniek en digitale videomontage. Daarnaast worden ook gesprekstechnieken op basis van positieve psychologie aangeleerd. Het praktijkdeel bestaat uit de complete productie van een serie films, gemaakt met smartphones en eenvoudige camera’s, en het organiseren van een filmpremière.

Voel je Thuis

Woningcorporatie Domijn komt dagelijks huurders tegen die op een bijzondere manier kleur geven aan hun straat of buurt, en is benieuwd naar hun verhalen. In het project ‘Minikronieken – Voel je Thuis’ maken huurders van de corporatie een filmportret van mensen uit hun wijk met als belangrijkste vraag: ‘Wat maakt dat jij je thuis voelt?’.

De première van de films is op 29 april 2018 van 19 tot 22 uur in de Performance Factory te Enschede, gebouw Zuid.

Meer info over dit project

Vliegende Stoel

Op 30 oktober 2017 start in Hengelo een project voor Vliegende Stoel met als thema ‘Hoe ik mijn hart volg’. Vliegende Stoel houdt zich bezig met theatermaken en talentontwikkeling, en wil nu ook de wereld van het filmmaken exploreren.

 

Wil je in 4 dagen leren een filmportret te maken over iemand die jou inspireert? Meld je dan snel aan! Iedere inwoner van Hengelo en omstreken kan deelnemen. Voor  info en aanmelden, klik op de button hieronder!

Meer info over dit project

KRACHT on Tour Twente

Een project waarbij vrouwen die financieel onafhankelijk willen zijn, films maken over hun rolmodellen. De partnerorganisatie is M-pact dat voor Twente de coördinatie voert voor de landelijke campagne KRACHT on Tour.

 

Met de films worden vrouwen zichtbaar gemaakt die financieel op eigen benen staan en een inspiratiebron zijn voor anderen.

 

De première van de films is op 18 november van 12:30 tot 17 uur in theater Concordia te Enschede.

Meer info over dit project

Verhalenhuis Kampen

Een Minikronieken project met het thema Gezond in de Stad.

 

Verhalenhuis Kampen organiseert de uitwisseling van gesproken en geschreven persoonlijke verhalen tussen mensen en gemeenschappen in de stad Kampen. Hierdoor ontstaat aandacht en begrip voor elkaars diversiteit met als resultaat een meer betrokken lokale samenleving.

 

Het Verhalenhuis is ook een museum voor immaterieel erfgoed, waarbij de  persoonlijke geschiedenissen zich zowel in het verleden als de tegenwoordige tijd kunnen afspelen.

Meer info over dit project