Verhalenhuis Kampen

Verhalenhuis Kampen start eind november een Minikronieken project over gezondheid, dat mag ruim worden opgevat. Inwoners van deze mooie Hanzestad vertellen hoe zij bepaalde uitdagingen zijn aangegaan om gezonder te leven en hoe ze met steun van de gemeenschap weer in hun kracht zijn gekomen.

De première vindt plaats in de prachtige stadsgehoorzaal op 21 februari 2018.

Voor meer informatie:
Volg Verhalenhuis Kampen ook op Twitter en Facebook.

Info voor deelnemers Kampen

Maximaal 12 filmers leren om een documentaire te maken over de verteller.
In 4 bijeenkomsten leren de filmers o.a. interview- en filmtechnieken om het levensverhaal van de verteller vast te leggen. Zij werken met hun eigen smartphone of camera.

De filmer mag zelf kiezen over wie hij/zij de film maakt. Dit doet hij vanuit een lijst die enkel een korte situatieschets van de verteller weergeeft. Dus geen namen. De verteller doet niet mee aan de trainingen, maar spreekt wel 3 momenten af met de persoon die hem of haar interviewt en filmt.

De verteller wordt dus gekoppeld aan een filmer, die de Minikronieken filmtraining volgt en zijn of haar verhaal gaat vastleggen in een mini-documentaire.

Het eindresultaat is een persoonlijk document waarin de geïnterviewde (verteller) zichzelf heeft kunnen laten zien, de filmers veel nieuwe technieken hebben geleerd en kijkers geprikkeld, uitgedaagd en gestimuleerd, waardoor meer begrip voor de levenssituatie van de verteller.

De filmers volgen dus 4 bij elkaar horende workshops, die niet afzonderlijk te volgen zijn. Met het geleerde gaat de filmer zelf aan de slag. Naast de 4 lesdagen is de filmer bij elkaar nog eens 4 dagen “aan het werk” om een filmproductie te maken. Voor deelname heeft de filmer nodig:
– een smartphone of een digitale camera
– een usb-stick (16 giga) of een externe harde schijf

 

Laatste berichten

INFO

De filmer neemt tussen week 48 en week 50 contact op met de verteller en maakt 3 afspraken van circa 1,5 uur.
– De eerste afspraak is kennismaking
– De tweede afspraak is het interview, dan wordt de verteller gefilmd
– De derde afspraak is om de dagelijkse bezigheden van de verteller te filmen.
De films zijn half februari klaar en worden op 21 februari vertoond aan het Kamper publiek.

De gemaakte films worden professioneel na-bewerkt, zodat ze op groot scherm vertoond kunnen worden. De première vindt plaats in de Stadsgehoorzaal op 21 februari 2018.
De trainingen vinden plaats op woensdagen of zaterdagen in week 48, 50, 2 en 4
Telkens van 10:00 tot 15:30 uur.
Locatie: De Salon in De Stadsgehoorzaal
Naast de 4 cursusochtenden plannen de deelnemers zelf minimaal 3 momenten voor de filmopnames (zie hierboven).

Door wie?

Het traject wordt begeleid door de docenten van Minikronieken die zelf professioneel filmmaker zijn. Alle bijeenkomsten vinden in Het Verhalenhuis (Stadsgehoorzaal – De Salon) plaats. Dit project is mogelijk gemaakt door de gemeente Kampen en door Gezond In De Stad en wordt gefaciliteerd door Verhalenhuis Kampen.

Meer info over Minikronieken.