Première Assink Lyceum 31-3-2022

Iedereen is van harte welkom op de filmpremière van het Assink Lyceum in Neede, op 31 maart 2022. Locatie is het theater van de school aan de Julianastraat.

Bekijk hieronder alvast de teasers van de films met beschrijving!

De films worden vertoond in 4 blokken, tussendoor is er pauze met een drankje. U bent welkom om één of meerdere filmblokken bij te wonen.

De tijden staan boven elk blok.

Filmblok 1: 12:30 – 13.15 uur

Kunstenaar tot het einde

Makers: Ryan, Emirhan, Cem

In deze minikroniek vertelt Anton ter Braak hoe hij in de kunst is gekomen. Na zijn werk als leraar is hij beeldhouwer geworden. Tot hoelang denk jij dat hij doorgaat? 

 

Het vuurwerkongeluk

Makers: Kyano, Sven, Bo

Sander te Spenke, 51 jaar, kreeg een vuurwerkongeluk toen hij 16 was. In zijn minikroniek vertelt hij hoe het is gebeurd en hoe hij er nu mee omgaat. Als voorlichter probeer hij nu mensen te beschermen tegen het gevaar van vuurwerk.

Brandweerman in hart en nieren

Makers: Luuk, Lejf, Thijke

In deze minikroniek vertelt Dennis Elbersen over zijn werk bij de brandweer in Haaksbergen. Het monstertruck drama was een grote gebeurtenis in zijn leven.

Filmblok 2: 13.30 – 14:15 uur

Ieder kind is uniek

Makers: Yari, Majed, Sett

Kim Beusink vertelt in deze minikroniek over het werken in het speciaal onderwijs. Dit is haar grote passie, ze wilde dit van kinds af aan al doen.

Op weg naar goud

Makers: Jestin, Gerhard, Timo:

Naomi Overkamp vertelt in deze minikroniek hoe zij voor goud gaat.
Wat heeft zij ervoor moeten opgeven en wat krijgt ze ervoor terug?

Voor altijd in ons hart

Makers: Anouk, Nikki, Roos, Tygo

De 42 jarige Christiaan Hoftijzer vertelt over het verlies van zijn echtgenote, moeder van zijn kinderen. Het fietsen van de Alpe d’Huzes heeft veel voor hem betekend.

Filmblok 3 : 14:30 – 15.15 uur

Hoop door fotografie

Makers: Esmee, Anne, Bobien

Erika klein Kranenberg stopte met haar werk in de zorg om te starten als herinneringsfotografe. Ze volgt mensen in hun laatste levensfase. Zou jij in dit mooie maar emotionele beroep stappen?

Zie het glas niet half leeg maar halfvol

Makers: Sophie, Guusje, Fay

Martine Leuveld uit Hengevelde dacht een normaal leven te hebben totdat ze op 12 jarige leeftijd de diagnose diabetes kreeg. De gevolgen hiervan geven haar leven telkens nieuwe wendingen. Uiteindelijk besluit ze zich te gaan inzetten voor een goed doel.

Het leven gaat snel‘

Makers: Senn, Bas, Luc

Docent Daan Bomhof heeft veel hobby’s. Als zijn ouders kort na elkaar overlijden, ontdekt hij hoe waardevol het is dat hij in hun laatste levensfase voor hen kon zorgen.

Filmblok 4: 15:30 – 16.15 uur

Altijd vrolijk

Makers: Mink, Senna, Milo

In de minikroniek altijd vrolijk zien we hoe de gehandicapte Fieke haar dagelijks leven leidt. De uitdaging voor haar familie is om haar dingen te laten leren in kleine stapjes. Ondanks haar handicap is zij altijd blij en daar kunnen we allemaal iets van leren. Om privacy redenen wordt deze film alleen tijdens de première vertoond en niet op internet gepubliceerd.

Geadopteerd uit Brazilië

Makers: Christel, Cedine, Melissa

In deze minikroniek vertelt de Twentse Adriaan hoe hij als baby van acht maanden geadopteerd werd door zijn Nederlandse ouders. Hij zet zich in voor een Braziliaans Kindertehuis waardoor hij zijn afkomst leert kennen. Inmiddels is hij nieuwsgierig om zijn biologische ouders te vinden.

Roeien met de riemen van Riny

Makers: Milan, Floris, Mik

Riny Eichelsheim (68) is slager van beroep. Zijn hobby is voetbal. Hij heeft een paar heftige jaren achter de rug. Hoe zwaar zou dit zijn?

Maak er een salto van

Makers: Yeremi, Figo, Rohan

Ambulance verpleegkundige Dorien vertelt in deze minikroniek over haar dagelijkse werk. Vanaf kinds aan wou ze dit werk al doen. Er zijn soms moeilijke situaties die mentaal best zwaar zijn. Met haar collega’s kan ze dit werk aan. Met haar positieve persoonlijkheid blijft ze haar werk leuk vinden. Om privacy redenen wordt deze film alleen tijdens de première vertoond en niet op internet gepubliceerd.

Masja de Roy