Op zoek naar Oosterse Wijzen – Meld een verteller aan

Wil jij een verteller aanmelden?

Ken jij iemand in de Achterhoek, Twente of direct over de grens met een inspirerende levenswijze? Dan is deze persoon misschien wel geschikt als verteller in het Minikronieken-filmproject van het Assink Lyceum. Daarin maken leerlingen een filmportret over mensen met als thema ‘Oosterse wijzen’.

De korte documentaires gaan over het leven van alledag en hoe mensen de kracht vinden om, ieder op hun eigen unieke manier, de uitdagingen in hun leven te overwinnen. Met het filmportret krijgen vertellers een uniek en blijvend aandenken waar zij en hun dierbaren trots op kunnen zijn.

 

De leerlingen volgen een lessenserie over het maken van documentaires en krijgen coaching door professionele filmmakers. De serie van circa vijftien minikronieken zal vertoond worden tijdens een feestelijke première op een nog nader te bepalen datum in de zomer.

Wilt u verteller zijn?

Vindt u het leuk om uw levensverhaal te delen met leerlingen van het Assink Lyceum in Neede? Doneer dan uw verhaal en help mee om VMBO-ers een brede kijk op hun streekgenoten te geven.

Inschrijven kan tot en met 14 mei 2021. Meer informatie en aanmelden via de button.

Info en aanmelden

Bekijk alle Minikronieken van voorgaande projecten in onze filmcollectie.

Info over dit project:  minikronieken.nl/hetassink

Masja de Roy