Info en aanmelden Vertellers ‘Regisseur in je nieuwe wereld’

Wil jij een film over jouw leven, waarin je vertelt hoe je een nieuwe toekomst hebt opgebouwd? En vind je het goed dat jouw film wordt vertoond in het openbaar en op internet?

 

Meld je dan aan als ‘Verteller’ voor het Minikronieken project ‘Regisseur in je nieuwe wereld’ en laat je interviewen door een cursist die deze film over jou gaat maken!

 

Een groep van nieuwkomers en Nederlanders gaat een cursus volgen om films te maken over het leven van iemand die een ingrijpende gebeurtenis heeft meegemaakt. Elke nieuwkomer kiest een Nederlander om een film over te maken en elke Nederlander kiest een nieuwkomer. De filmers volgen de cursus, de vertellers niet.

 

Het thema van deze serie Minikronieken is het hervinden van de regie over je leven na een ingrijpende gebeurtenis. Bijna iedereen heeft daar wel eens mee te maken gehad. In de films vertellen de hoofdpersonen hoe dat is gebeurd en hoe zij, op hun eigen unieke manier, de uitdagingen in hun leven overwinnen.

 

INFO

 

De films worden gemaakt vanaf november 2018 tot en met januari 2019. De première is op 10 maart 2019 in het Kulturhus Borne. De films komen op de website van Minikronieken. Hier staan ook alle films uit vorige projecten: minikronieken.nl/overzicht_films.

 

De filmer maakt 3 afspraken van circa 1,5 uur met jou: de eerste afspraak is kennismaking, dan word je nog niet gefilmd. De tweede afspraak is het interview, dan word je gefilmd. De derde afspraak is om jouw dagelijkse bezigheden te filmen.

 

SELECTIE

 

Er is een beperkt aantal vertellers nodig, de cursisten die gaan filmen mogen kiezen over wie zij hun film gaan maken.

 

UITERSTE DATUM

 

Inschrijven kan tot 29 oktober 2018. Je krijgt bericht of je geselecteerd bent als verteller. Het kan zijn dat je gebeld wordt voor meer informatie.

 

Voor overige informatie ga naar www.minikronieken.nl/nieuwe-wereld

 

Vragen graag per e-mail aan masja@minikronieken.nl

 

Een like op facebook wordt gewaardeerd: www.facebook.com/minikroniek

This film has Dutch and Arabic subtitles. Choose ‘captions’ in the lower right menu.

 CC اختر اللغة العربية من خلال اسفل يمين الشاشة على احرف ال

Aanmelden verteller

Masja, de Roy