Zomercursus documentaire maken mèt eigen productie

Wil jij je deze zomer verdiepen en bekwamen in het vak van documentairefilm maken? Meld je dan aan als cursist voor het Minikronieken project ‘Streekeigen Landbouw’ en maak onder professionele begeleiding een film over een boerenbedrijf.

 

De cursus wordt je aangeboden door Stichting Landschap Overijssel. Cursisten betalen geen cursusgeld maar werken als tegenprestatie mee aan één van de 7 documentairefilms die gemaakt worden.

 

In het project worden de familiegeschiedenissen van 7 boerenbedrijven verteld en in beeld gebracht in Minikronieken, films van circa 10 minuten. Voor elke film wordt een crew gevormd van 2 cursisten met een professionele filmmaker als coach en regisseur.

 

De 7 Minikronieken komen op de website van Landschap Overijssel en worden vertoond bij het Provinciehuis van Overijssel. Daarnaast worden ze ingezonden voor het ‘Twents festival van de korte film’ en maken kans om door de vakjury geselecteerd te worden voor vertoning tijdens dat festival, op 6 november 2022.

Cursus inhoud en deelname

Je krijgt 3 zaterdagen training in het maken van documentaires over levensverhalen. Onderdelen zijn: filmen, storytelling, interviewen en monteren.

 

Op 3 andere dagen ga je met je crew op pad om filmopnames te maken. De opnamedagen plan je in met je eigen crew en in overleg met de boerenbedrijven. Het project start op 2 juli.

 

Deelname aan de cursus is gratis, inclusief koffie, thee en limonade. Graag eigen lunch meenemen. Reiskosten zijn voor eigen rekening.

Data, locatie en tijdsinvestering

De cursus wordt gegeven op Landgoed De Horte in Dalfsen.

Op de eerste cursusdag kunnen carpool-afspraken gemaakt worden.

 

LET OP de startdatum is gewijzigd. 18 juni vervalt, de eerste cursus dag is 2 juli.
De cursusdagen zijn van 10 tot 15 uur op de volgende zaterdagen:

Cursusdag 1: 2 juli
Cursusdag 2: 16 juli

Cursusdag 3: in overleg met de cursisten

Voor diegenen die willen leren monteren zijn er aanvullend 2 cursusdagen:
Cursusdag 4 (monteren): 3 september van 12 – 17 uur
Cursusdag 5: (monteren): 7 september van 10 – 15 uur

Aanmelden tot 28 juni 2022

Er zijn 5 plekken voor deze training. Deelnemers worden op basis van ervaring geselecteerd. Pak jij dus deze prachtige kans om veel vaardigheden en vakkennis op te doen in korte tijd èn een productie te maken die voor een groot publiek vertoond wordt?

Klik hier voor aanmelding - uiterlijk 28 juni
Boerderij Kampereiland IJsseldelta - Bertus Webbink
Boerenerf Reestdal met korenbloemen - David de Graaf
Info

Over het project Streekeigen Landbouw
Over Minikronieken

Voorwaarden voor deelname

Een Minikronieken project is altijd een samenwerking tussen de deelnemers, de personen over wie de films gaan en de organisatie voor wie de films gemaakt worden.

 

Deelname is gratis maar niet vrijblijvend. Van jou als cursist wordt verwacht dat je alle cursusdagen aanwezig bent en verantwoordelijkheid neemt voor de afronding van je productie, samen met je crew. In overleg is altijd veel mogelijk. We werken op basis van vertrouwen.

 

Vanzelfsprekend houden wij ons aan de AVG en gaan uiterst zorgvuldig om met persoonlijke informatie. Cursisten krijgen ook duidelijke instructie omtrent vertrouwelijkheid van beeldmateriaal. Niets wordt openbaar gemaakt zonder toestemming.

Masja de Roy