Natin en ROC van Twente – kick-off

In februari 2024 starten de eerste twee scholen met het internationale samenwerkingsprogramma van Minikronieken. Het gaat om Natin in Paramaribo en ROC van Twente in Almelo.

Tijdens deze interculturele uitwisseling gaan studenten via een online samenwerking de levensverhalen van inwoners van elkaars land vastleggen in korte documentaires. In deze Minikronieken komt de verbondenheid tussen Nederland en Suriname naar voren. Onze gedeelde geschiedenis is hierin een belangrijk onderwerp. Maar ook andere thema’s waarin jongeren geïnteresseerd zijn, komen aan bod, zoals mentaal welzijn, het klimaat, cultuur.

 

De gemaakte films worden vertoond tijdens premières voor de lokale gemeenschappen en op filmfestivals in de beide landen. Daarna worden de films in de filmcollectie op de website van Minikronieken gepubliceerd. Ook wordt een selectie van de films opgenomen in de nationale archieven van beide landen.

Natin studenten hier aanmelden!

Natuurtechnisch Instituut Natin is de grootste onderwijsinstelling in Suriname op MBO niveau. De richting Audiovisuele Productie is een 4-jarige dagopleiding die is opgezet in samenwerking met het Grafisch Lyceum Rotterdam. Dit jaar doen de 2e jaars studenten mee aan het Minikronieken project.

 

Bekijk hieronder de promofilm gemaakt door studenten.

 

Info: natin.sr

De opleiding maatschappelijke zorg leidt jonge mensen op tot begeleider in de geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke opvang, welzijn, gehandicapten- en ouderenzorg. Het Minikronieken project zal als opdracht in het kader van beroepspraktijkvorming worden aangeboden aan 2e en 3e jaars studenten.

Info: rocvantwente.nl

Masja de Roy