Minikroniek docenten stellen zich aan je voor…

“Ik wist niet dat er zoveel bij het maken van een film komt kijken…”

De meeste cursisten van Minikronieken staan versteld van wat ze allemaal opsteken bij de 4-daagse training. Dat is te danken aan het korps van docenten die vanuit hun praktijkervaring hun kennis en kunde doorgeven. Wij stellen ze aan je voor:

 

Jauke Boerdam

Sinds 2016 geeft deze documentairemaker bij RTV Oost met hart en ziel training voor Minikronieken. “Het is zo tof om te zien dat na 4 weken cursisten de durf tonen om iets te doen wat ze aan het begin nogal eng vonden”.

 

Ingrid Kleinsman

Sinds 2017 bij Minikronieken, haar eerste project was Kracht on Tour. Deze camera-journalist (camjo) kruipt bij wijze van spreken in de huid van de geportretteerden. “Met de cursisten van Minikronieken kan ik mijn passie delen om een verhaal goed met film te vertellen.”

 

Masja de Roy

De initiatiefnemer van Minikronieken behoeft geen introductie. Dit is haar levenswerk. Masja heeft het lesmateriaal en het strakke lesprogramma ontwikkeld. Daarnaast traint ze de cursisten in gesprekstechnieken waarmee je bij een geïnterviewde tot de kern door kunt dringen.

Ingrid Kleinsman, Jauke Boerdam, Masja de Roy, Bert van der Molen, René Eijssink

Bert van der Molen

Door de wol geverfde producent van bedrijfsvideo’s bij zijn eigen onderneming BMTV Mediaproducties. “Ik wil de cursisten op een goede manier een film laten maken die krachtig en overtuigend overkomt bij de kijker”.

 

René Eijsink

René brengt een karrevracht aan ervaring met zich mee als film – en programmamaker en camjo bij o.a. RTV Oost en BNN. Hij maakt in 2017 zijn debuut als Minikroniek-docent bij het project voor Vliegende Stoel in Hengelo. “Ik wil mensen laten zien hoe je originele invalshoeken bedenkt voor een Minikroniek en hoe je een spanningsboog opbouwt.”

Masja de Roy