Jauke Boerdam

De projecten van Minikronieken helpen je om jezelf te ontdekken en je eigen grenzen te verleggen. Want iemand die je niet kent interviewen vergt lef, inlevingsvermogen en creativiteit. Durf jij zomaar te vragen hoe het écht met de ander gaat? En dat op camera op te nemen? Na deze cursus durf je dat zeker! De ontwikkelingen die je doormaakt tijdens dit traject zijn enorm. Je ontdekt heel veel over anderen, hoe de wereld echt in elkaar zit, maar ook over jezelf. Wat je wel durft en waar jouw eigen grenzen liggen.

 

Ga je dit traject doen? Dan ontdek je dat beeld veel meer zegt dan geschreven tekst. Dat je de echte emotie vaak een paar seconden na het laatste woord in het gezicht ziet. Dat de houding van een persoon meer vertelt dan duizend woorden. En dat beeld de taal is die wij écht snappen, want in beeld zit het verhaal. Denk maar na, als je een roman leest, zie je het dan voor je? 🙂

 

Ik noem mijzelf televisie-meisje (al ben ik bijna 50) en mag al vanaf mijn 24-stige werken voor en bij RTV Oost. Een toffe omroep waarvoor ik veel bizarre avonturen heb beleefd. Zo ben ik op een kartonnen boot over de Noordzee naar Londen gevaren, heb ik in Nieuw Zeeland en Canada oud-Overijsselaren opgezocht en tegenwoordig maak ik een natuurprogramma als ‘specialist natuur en boeren’. Behoefte aan werken in Hilversum heb ik niet. Het leven is mooi hier in Twente.

 

Veel plezier bij Minikronieken. En geloof me, je steekt er sowieso iets van op. 🙂

 

Jauke Boerdam

Programmamaker bij RTV Oost

Masja de Roy