Info voor deelnemers Vliegende Stoel

Bij het thema van dit Minikronieken project ga je het levensverhaal verfilmen van iemand die zijn hart heeft gevolgd en daarmee anderen kan inspireren.

 

Er is plek voor 12 deelnemers die gaan leren om een documentaire te maken. In 4 bijeenkomsten leren de filmers o.a. interview- en filmtechnieken om het levensverhaal van de ander vast te leggen. Zij werken met hun eigen smartphone of camera.

 

Je mag zelf kiezen over wie je de film maakt. Deze persoon doet niet mee aan de trainingen maar spreekt met jou 3 momenten af waarop je hem of haar interviewt en filmt.

 

Het eindresultaat is een persoonlijk document waarin de geïnterviewden zichzelf hebben kunnen laten zien, de filmers veel nieuwe technieken hebben geleerd en kijkers geprikkeld en uitgedaagd worden om ook eens te luisteren naar wat hun hart te vertellen heeft.

 

De filmers volgen dus 4 bij elkaar horende workshops, die niet afzonderlijk te volgen zijn. Met het geleerde ga je zelf aan de slag. Naast de 4 lesdagen ben je bij elkaar nog eens 4 dagen “aan het werk” om je filmproductie te maken.

 

De gemaakte films worden professioneel na-bewerkt, zodat ze op groot scherm vertoond kunnen worden. De première vindt plaats in een nog nader te bepalen theater of filmhuis, in januari 2018.

De trainingen vinden plaats op maandagen:
30 oktober, 6 , 13 en 27 november.

 

Telkens van 9:30 tot 14:30 uur.
Locatie: Coornhertstraat 3 Hengelo
(gymzaal voorheen De Zevensprong).

 

Naast de 4 cursusochtenden plannen de deelnemers zelf minimaal 3 momenten voor de filmopnames.

 

Voor deelname heb je nodig:

  • een smartphone of een digitale camera
  • een usb-stick (16 giga) of een externe harde schijf

 

Tijdens de lesdagen zorgen wij voor koffie/thee/soep en wat lekkers. Zelf even een lunch meenemen graag.

Masja de Roy