DE MAKING OF VAN ‘KARMA’

Ik ben Marja, 62 jaar, werkzaam als onafhankelijk cliëntondersteuner in het sociaal domein en klachtenfunctionaris in de zorg. Daarnaast heb ik verschillende hobby’s waaronder filmen en monteren. Jaren geleden ben ik lid geworden van de videoclub Borne om te leren hoe ik filmverslagen van onze vakanties boeiender kan maken door een goede montage. En inderdaad dat leer ik nu steeds beter. Toen deze kans van de Minikronieken langs kwam was dat een welkome verdieping van het proces hoe kort en krachtig een film op te zetten. Dat geeft weer nieuwe inspiratie voor komende films.

In Karma vertelt Martine hoe zij na haar terugkeer uit Thailand, langzaam in een zware depressie gleed. Ze mist de warmte van de mensen in Thailand en ze voelt zich nauw verbonden met het Boedhisme. Lukt het Martine om in Nederland weer grip op haar leven te krijgen en haar bestemming te vinden?

Masja de Roy