DE MAKING OF VAN ‘JIJIVISHA’

Ik ben Nelly, ik ben 25 jaar en kom uit​ Armenië. waar ik marketing heb gestudeerd aan ASEU. Nu studeer ik economie aan de Universiteit Utrecht . Ik doe aan yoga en ben verliefd op de wereld van filmografie en fotografie. Ik neem mijn camera overal mee naartoe en wilde altijd al de geheimen van film maken ontdekken en een eigen film maken.
Door de Minikronieken cursus kan ik mijn eigen documentaire maken en nieuwe mensen ontmoeten.

Ik wilde graag een positieve film maken en mensen eraan herinneren dat je tijdens moeilijke perioden de kracht moet vinden om dat onder ogen te zien, positief te blijven en nooit je verlangen verliezen om te leven. Want positief blijven en yoga zijn belangrijke delen van mijn leven.

“JIJIVISHA” is een filmportret over Mandy, energise yogadocent en psycholoog die getroffen werd door kanker. Door actief te blijven werken aan persoonlijke ontwikkeling overwint ze haar ziekte. Jaren daarna verliest ze haar vader. Lukt het Mandy om dit verdriet te verwerken en wat doet zij om positief te blijven?

Masja de Roy