DE MAKING OF VAN ‘IN BETWEEN’

Ik ben Ineke ten Cate. Ik ben al 15 jaar met pensioen, nadat ik bijna 40 jaar heb gewerkt in het ziekenhuis in Hengelo in verschillende functies. Nu ben ik druk met allerlei vrijwilligerswerk, onder andere voor bouwprojecten in Zambia en als redacteur bij CarintreggelandTV .

Mijn filmportret met de titel ‘Inbetween’ gaat over Razi Habib, een Koerdische Irakees die in zijn land van herkomst zeer actief was op sociaal en politiek gebied en om die reden uiteindelijk moest vluchten. Zijn leven is niet meer veilig in Irak.

Mijn keuze voor hem kwam mede omdat hij als anesthesie-assistent heeft gewerkt in een ziekenhuis en ik daar raakvlakken met mijzelf zag. Hij woont op dit moment in Het AZC in Almelo.

Ik doe mee aan Minikronieken om te leren monteren. Bovendien is het een verrijking om met mensen uit andere landen te communiceren. Hun leven boeit me.

Masja de Roy