DE MAKING OF VAN ‘ EEN VEILIG THUIS ‘

Ik ben Martine en ik ben mij aan het ontwikkelen als Storyteller. Zo heb ik Journalistiek gestudeerd, Creatieve Therapie Drama en Media, Informatie & Communicatie. Het derde jaar van deze opleiding heb ik in Thailand gevolgd.

Hier kwam ik voor het eerst in aanraking met het Boeddhisme dat mijn leven na een hevige depressie uiteindelijk een andere, positieve wending heeft gegeven.

Ik heb een film gemaakt over het inspirerende echtpaar Emiel en José Arkink. Zij bieden een veilig onderkomen aan uit huis geplaatste, getraumatiseerde kinderen. Bovendien werken zij aan een veelbelovend project: ‘Knooperf Knuzz’ waar zij gezinshuiskinderen, tienermoeders en ouderen een gezamenlijk onderkomen verschaffen om van elkaar te leren zodat zij genoeg tools ontwikkelen om een unieke plaats te vervullen binnen de hedendaagse, relatief individualistische maatschappij.

In het filmportret ‘Een Veilig Thuis’ vertellen gezinshuisouders Emiel en José over de succesformule van hun gezinshuis ‘Knuzz’. Maar wat is nu eigenlijk een gezinshuis; wie wonen er en hoe functioneert het? Deze Minikroniek licht een tipje van de sluier op.

Masja de Roy