DE MAKING OF VAN ‘EEN HALFVOL GLAS’

Ik ben Lieuwe Greidanus, 59 jaar oud en geboren in Friesland op een boerderijtje tussen Tzum en Spannum. Op dit moment woon ik in Almelo.
In het dagelijks leven ben ik ZZP’er als huisschilder. Ook heb ik de fotovakschool in Apeldoorn gedaan. Ik film als vrijwilliger voor omroep Aavisie en voor Muziektheater Muziektheater Servus Almelo. Ik heb eerder al 2 Minikronieken gemaakt en een korte speelfilm genaamd “BROOD-NODIG 2019” (https://youtu.be/kjFVW5A1z1M).

Mijn film gaat over Jos Klaczynski uit Hengelo. Jos is actief in het dagelijks leven, hij heeft veel gezien en meegemaakt. Hij vertelt onder ander over zijn Poolse en Spaanse achtergrond, zijn passie voor radio maken en over zijn werk als leraar op Deltion Zwolle. 

In het filmportret ‘een half vol glas’ vertelt Hengeloër Jos Klaczynski over zijn werk in het toerisme en als leraar. Tien jaar geleden kreeg hij een burn-out en later verloor hij ook nog zijn broer, dit maakte dat hij een andere kijk op het leven kreeg. Wat is voor Jos belangrijk in het leven en hoe draagt hij dit uit, onder andere als presentator bij Radio Hengelo TV / 1Twente Hengelo?

Masja de Roy