DE MAKING OF VAN ‘DURVEN EN DOEN’

Ik ben A Alper Ozdemir. Ik ben al twaalf jaar taaldocent. Ik ben sinds anderhalf jaar in Nederland en woon in Almelo en doe hier allerlei vrijwilligerswerk. Ik houd van kunst en cultuur-activiteiten en ik heb interesse in nieuwe dingen leren. Daarom heb ik aan het Minikronieken project meegedaan. Daarnaast houd ik me bezig met papier marmeren (schilderen op water) en een mozaïek cursus.

Mijn filmportret heet “Durven en doen”. De film gaat over Sevilay Dalli. Sevilay is de dochter van eerste generatie gastarbeiders uit Turkije. Nu zij is een expert in de zorg voor oudere migranten en heeft ze hier een eigen adviesbureau in.

In deze Minikroniek vertelt Sevilay hoe ze als kind van Turkse gastarbeiders haar dromen in Nederland verwezenlijkt. Door durven en doen gaat ze grote uitdagingen aan, wat resulteert in een eigen adviesbureau. Cultuur-sensitieve zorg voor ouderen vormt een rode draad in haar leven. Hoe ziet Sevilay’s ideale samenleving eruit?

Masja de Roy