Barbara de Baare

Documentaires en human interest-portretten dagen je uit in je hart te kijken en met andere ogen te zien. Het brengt mensen ver weg dichtbij.

 

Al tijdens mijn studie Audiovisuele Journalistiek aan Hogeschool Windesheim (1998-2005) rolde ik het vak van programmamaker in en voelde ik mij steeds meer aangetrokken tot het documentaire genre. De afgelopen twintig jaar werkte ik als redacteur, verslaggever en regisseur voor diverse radio- en televisieprogramma’s bij verschillende omroepen. Aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie volgde ik uiteindelijk in 2021 de opleiding Regie Documentaire. Ik maak persoonlijke portretten en korte documentaires en ben ik eigenaar van BKIJKS, een bureau dat gespecialiseerd is in (opdracht)films met een documentair karakter.

 

Ik zie vaak meer van mensen dan ze laten zien. Precies dat probeer ik te vangen en visueel vorm te geven. Vanuit mijn verwondering voor mensen en hun omgeving stap ik beschouwend hun wereld binnen. Het liefst ga ik met mensen in gesprek. Toegankelijk en met open vizier. En al lijkt het verhaal zichzelf te vertellen, ik stuur het bij met een onconventionele regiestijl, oog voor detail en vaak een vleugje humor.

 

www.bkijks.nl

Masja de Roy