Arletta Wawrzyniak

Ik ben afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving in Enschede richting Mediakunst. Als videokunstenaar maak ik video installaties, projecties, videocollages en kunst films. Het film maken en beelden creëren is de rode draad van mijn werkzaamheden. Ik werk als docent in kunst educatie en mijn favoriete vak is het film maken.

 

Soms zijn mijn video’s erg persoonlijk, puur esthetisch, wel regelmatig maatschappelijk geëngageerd. Het was geen toeval dat ik voor deze discipline heb gekozen. Behalve beeldende en technische aspecten heb je te maken bij bewegende beelden met storytelling. Een film is een verhaal en de tijd fungeert hier als een frame.

 

De grootste uitdaging van een filmmaker of een kunstenaar (de verteller) is het bereiken van de toeschouwer. Letterlijk- in ruimtes en figuurlijk – via vormen en thema’s. Volgens mij mag film meer betrokken worden bij het echte leven. Minikronieken is een mooi voorbeeld van deze betrokkenheid. In elk (“gewoon”) persoon zit een prachtig “ongewoon” verhaal dat wacht om verteld te worden.*

 

Meest recentelijke video’s zijn hier te vinden:

youtube.com/@A.Wawrzyniakbeeldendkunstenaar

Masja de Roy