Djannah Dz

Als filmmaker hecht ik heel veel waarde aan het vastleggen van de kleine momenten die we meemaken en details die anderen misschien zullen missen. In dit proces probeer ik zo veel mogelijk filmmakers en artiesten samen te brengen om een productie op te zetten die vaak de strijd weerspiegelt die we als mensen meemaken. Door zelf te weten hoe ingewikkeld het leven kan zijn, vind ik het heel belangrijk om te investeren in het verbinden van de samenleving. Het maken van veel contacten en het slaan van bruggen tussen artiesten en de industrieën is hier essentieel.

 

Vaak werk ik samen met de Film Academie of korte films te maken en komt er toevallig een bioscoopfilm eind 2024 uit waar ik regie-assistent was voor de geweldige Ben Sombogaart. Naast films maken, ben ik ook erg geïnteresseerd in futurisme technologie en maak ik graag VR games.

 

Ik heb een grote passie voor sciencefiction films, waar ik vooral in uitblink is regisseren en monteren. Mijn voorliefde voor het genre reflecteert zich in mijn werk, waarin ik vaak futuristische en technologische elementen integere om verhalen te vertellen die zowel inspirerend als meeslepend zijn. Daarnaast heb ik vaak het gevoel dat ik in een sitcom of film leef, wat mijn leven een stuk magischer maakt.

 

Mijn dromen gaan verder dan alleen mijn eigen succes; ik streef ernaar om grenzen te verleggen en nieuwe wegen te banen voor de volgende generatie filmmakers. Hiervoor heb ik een visie en werk ik hard om Enschede te transformeren tot een epicentrum van creativiteit en innovatie, waar kunst en technologie hand in hand gaan om verhalen te vertellen die de verbeelding van mensen over de hele wereld prikkelen.

Masja de Roy