The making of ‘Hard Work Pays off’

De Eritrese Salman Yohaness (33) maakte een mini-documentaire over de Zwitserse FC Twente-voetbalster Nina Stapelfeldt (23). Yohaness vluchtte twee jaar geleden naar Nederland. In Eritrea studeerde hij marine-biologie en in zijn vrije tijd was hij bruidsfotograaf. “Ik wilde hier in Nederland meer doen met fotografie en film, daarom doe ik mee aan Minikronieken.”

Over Nina en Salmon heeft RTV Oost een nieuwsreportage gemaakt.

Foto, video en tekst: Layla Bil

“Ik kom uit Eritrea en ik woon nu in Nederland met mijn vrouw en twee kinderen. In het dagelijks leven fotografeer ik graag. Ik heb acht jaar lang als bruidsfotograaf gewerkt in Eritrea en nu ga ik een stapje verder. Ik wil mij graag verdiepen in bewegend beeld en daarom volg ik de filmcursus bij Minikronieken. Mijn filmportret gaat over Nina, zij is een voetbalster bij FCTwente vrouwen. Ik wil graag leren hoe ik Nina het beste kan interviewen en hoe ik daar een mooi verhaal van kan maken in de montage.”

Nina komt uit Zwitserland. Ze heeft Marketing en Evenementmanagement gestudeerd en heeft verschillende sporten beoefend. In een ander land wonen met een andere cultuur kan soms zorgen voor isolement, daarom is Nina graag onder de mensen.

Masja de Roy