Video: Jet Bussemaker enthousiast over Minikronieken van Twentse vrouwen

Vrouwen die hun verborgen talenten ontdekken, ontplooien en er iets mee doen! Dat is de insteek van Kracht On Tour. De door minister Jet Bussemaker bedachte campagne heeft in Nederland al veel losgemaakt; veel vrouwen zijn geïnspireerd geraakt en enthousiast aan de slag gegaan om economisch zelfstandig te worden.

Ook de regio Twente heeft niet stilgezeten. M-Pact, de regievoerder voor Kracht on Tour in Twente, heeft ervoor gezorgd dat maar liefst 14 gemotiveerde vrouwen vanaf 3 oktober a.s. Minikronieken gaan maken over vrouwen die economisch onafhankelijk zijn.

 

Jet Bussemaker, die zich sterk maakt voor emancipatie, toont zich bijzonder enthousiast over dit Twentse project.

Bij de methode Minikronieken maken mensen een kort filmportret over andermans leven. Onder deskundige begeleiding leren deelnemers de technieken van storytelling, filmen en monteren. Daarmee ontwikkelen ze nieuwe vaardigheden die ze goed kunnen toepassen in hun loopbaan.

 

Bijvoorbeeld Annemarie. Ze portretteert een promovenda aan de Universiteit Twente die afkomstig is uit een islamitisch land. Of Marianne, zij filmt haar oma die een eigen winkel runde en tegelijk 3 kinderen opvoedde.

 

Iedere deelnemende vrouw benut op haar eigen manier Minikronieken om haar positie in de maatschappij te verstevigen.

Het hoogtepunt van het project is de première-middag op 18 november 2017, in theater Concordia te Enschede. Van 12 tot 17 uur worden daar alle Minikronieken vertoond.

 

Zet de datum vast in je agenda en komt dat zien op 18 november!

 

Lees info en nieuws over dit project op de projectpagina.

Interesse in Minikronieken?
Neem contact op met Masja de Roy: 06-17834418  masja@minikronieken.nl

Masja de Roy