Minichronicles: Filming the power of life!

Minichronicle is a method that teaches people to capture other people’s life stories in short films. The project is led by experienced documentary filmmakers.

 

Minichronicles are moving. They bring ordinary people’s extraordinary stories to life.

 

Minichronicles connect people. People with different backgrounds gain insights into each other’s lives.

 

Minichronicles keep stories from villagers alive.

 

 

THE LATEST FILMS:

Sorry, no posts matched your criteria.

Facebook berichten

24.04.19

Minikronieken

Ik ben Ruud, gepensioneerd, en heb als hobby videofilmen. Om daar beter in te worden ben ik lid geworden van een Videoclub waar we van elkaar leren.
Een levensverhaal in 10 minuten brengen is iets nieuws voor mij. Door mee te doen aan Minikronieken, met de daaraan verbonden cursus, krijg ik nieuwe inzichten in het maken van zo’n film.
Mijn filmportret gaat over Janina Krokos, een vrouw die dynamisch, nieuwsgierig en ondernemend is en veel in haar leven heeft meegemaakt. Haar nieuwsgierigheid stopt nooit zoals ze zelf zegt.
Na het maken van mijn filmportret heb ik de intentie om daar mee door te gaan.
De film over Janina is te zien op 19 mei 2019 bij de première van Minikronieken in Kulturhus Borne. Bestel nu kaarten via de website: minikronieken.nl/premiere-19-mei.
Bekijk morgen alvast de teaser van 'HONGER NAAR NIEUWE DINGEN'.
... Bekijk meer..Bekijk minder...

Bekijk op Facebook

24.04.19

Minikronieken

Lees het artikel over onze verteller Nicole Tanke, wiens levensverhaal gefilmd wordt door Salmon Salie, deelnemer aan Minikronieken. Geschreven door Jenny ter Maat.
De film over Nicole zal te zien zijn tijdens de première op 19 mei vanaf 13 uur in Kulturhus Borne.
Interesse in Minikronieken en wil je op de hoogte blijven? Like dan onze pagina of kijk op onze website: www.minikronieken.nl

www.hengelosweekblad.nl/reader/59553/1096039/nicole-burn-out-schudde-mij-wakker-geboeid-door-lijn...
... Bekijk meer..Bekijk minder...

Bekijk op Facebook

21.04.19

Minikronieken

“JIJIVISHA” is een filmportret over Mandy, energise yogadocent en psycholoog die getroffen werd door kanker. Door actief te blijven werken aan persoonlijke ontwikkeling overwint ze haar ziekte. Jaren daarna verliest ze haar vader. Lukt het Mandy om dit verdriet te verwerken en wat doet zij om positief te blijven?

Deze film is te zien op 19 mei 2019 bij de première van Minikronieken.
Bestel nu kaarten via de website: minikronieken.nl/premiere-19-mei
... Bekijk meer..Bekijk minder...

Bekijk op Facebook

20.04.19

Minikronieken

Ik ben Nelly, ik ben 25 jaar en kom uit​ Armenië. waar ik marketing heb gestudeerd aan ASEU. Nu studeer ik economie aan de Universiteit Utrecht . Ik doe aan yoga en ben verliefd op de wereld van filmografie en fotografie. Ik neem mijn camera overal mee naartoe en wilde altijd al de geheimen van film maken ontdekken en een eigen film maken.
Door de Minikronieken cursus kan ik mijn eigen documentaire maken en nieuwe mensen ontmoeten.

Ik wilde graag een positieve film maken en mensen eraan herinneren dat je tijdens moeilijke perioden de kracht moet vinden om dat onder ogen te zien, positief te blijven en nooit je verlangen verliezen om te leven. Want positief blijven en yoga zijn belangrijke delen van mijn leven. Mijn filmportret heet
‘JIJIVISHA’, dat betekent ‘sterk verlangen om te leven en te blijven leven’. Het woord komt uit het Hindi en is niet vertaalbaar. Het vertegenwoordigt gevoelens van optimisme.

Dit levensverhaal gaat over energise yoga docent Mandy Westerman, die door veel donkere perioden heen is gegaan: haar kanker, het verlies van haar vader. Maar toch is ze positief gebleven.
Ik heb Mandy als verteller gekozen omdat haar positieve gedachten en levensverhaal precies de boodschap vormen die ik met mijn film wil overdragen.
De film over Mandy gaat op 19 mei in première, in Kulturhus Bornene.
Bekijk morgen alvast de teaser van 'JIJVISHA'.
... Bekijk meer..Bekijk minder...

Bekijk op Facebook

19.04.19

Minikronieken

In het filmportret 'Achter de wolken staat altijd een half vol glas' vertelt Hengeloër Jos Klaczynski over zijn werk in het toerisme en als leraar. Tien jaar geleden kreeg hij een burn-out en later verloor hij ook nog zijn broer, dit maakte dat hij een andere kijk op het leven kreeg. Wat is voor Jos belangrijk in het leven en hoe draagt hij dit uit, onder andere als presentator bij Radio Hengelo TV / 1Twente Hengelo?

De film is gemaakt door @lieuwe greidanus.

Bekijk de complete film bij de première van Minikronieken, op 19 mei 2019 vanaf 13 uur, in Kulturhus Borne. Programma: www.minikronieken.nl
... Bekijk meer..Bekijk minder...

Bekijk op Facebook