ENSCHEDE – Woningcorporatie Domijn komt dagelijks huurders tegen die op een bijzondere manier kleur geven aan hun straat of buurt, en is benieuwd naar hun verhalen. In het project ‘Minikronieken – Voel je Thuis’ maken huurders van de corporatie een filmportret van mensen uit hun wijk met als belangrijkste vraag: ‘Wat maakt dat jij je thuis voelt?’. De corporatie roept huurders op zich te melden als verteller óf filmer. Deelnemen is kosteloos en aanmelden kan tot en met zondag 4 februari 2018.
Om mensen met elkaar in contact te brengen én te leren van de verhalen heeft Domijn voor dit project de handen ineen geslagen met de organisatie Minikronieken. Minikronieken is een community-versterkend filmproject waarin bijzondere verhalen over mensen en gemeenschappen worden vastgelegd en gedeeld via sociale media. Mensen gaan zo het gesprek met elkaar aan, waardoor er begrip en verbinding ontstaat.
Wat houdt het project in?
‘Minikronieken – Voel je Thuis’ is een project voor en door huurders van Domijn. Huurders die wonen in Enschede, Haaksbergen en Losser maken filmportretten van buurtgenoten. Zij kunnen zich online aanmelden om hun bijzondere verhaal te vertellen, of om het te filmen. Daarbij worden zij tijdens dit project opgeleid tot beginnende filmmakers. ‘Voel je Thuis’ vormt de rode draad in het project. Samen doorlopen de deelnemers een indringend proces, waarin zij inzicht krijgen in zichzelf en elkaar.
Opleiding tot filmer
De deelnemers worden begeleid door professionele filmmakers, waardoor de filmportretten van hoge kwaliteit zijn en aantrekkelijk om naar te kijken voor een groot publiek. De deelnemers leren in 5 dagdelen interviewen, storytelling, creatief filmen met een smartphone en monteren op de computer. Met deze technieken leggen zij het bijzondere levensverhaal van de verteller vast. De films worden op zondag 29 april getoond, tijdens een feestelijke première. Na het project zijn de filmers in staat om zelfstandig films te maken.
Aanmelden
Huurders van Domijn kunnen zich opgeven als filmer of verteller. Deelname aan het project is gratis. Aanmelden kan nog tot en met zondag 4 februari 2018. Er is plek voor een beperkt aantal deelnemers, dus wees er snel bij!