De Making of Van ‘Tabula Rasa’

Onze cursist Flory maakt een filmportret over Abdulla. Abdulla komt uit Dubai en woont sinds een jaar in Nederland. Hij heeft gewerkt als steward bij Emirates en hij houdt van gamen. Abdulla’s jeugd was een traumatische ervaring maar hij kent ook mooie ervaringen in Dubai. Hij kampeerde bijvoorbeeld in de woestijn onder de sterren samen met zijn vrienden.

 

“Mijn ambitie is om documentairemaker te worden en hier volg ik ook een nieuwe makers traject voor bij Masja. Een Minikroniek maken is voor mij een mooie kans om alvast te oefenen. Ik wil graag leren hoe je stap voor stap een filmportret maakt: voorgesprek, premisse bedenken, interview vragen voorbereiden, interviewtechnieken, covershots etc. Dat zijn allemaal onderdelen waar ik als filmmaker rekening mee moet houden. Daarnaast is het regisseren van een documentaire compleet nieuw voor mij.

Masja de Roy