De making of van ‘Een slag voor zijn’

Onze cursist Jan maakt een filmportret over Antek Olszanowski. Antek richtte het antidiscriminatiebureau Overijssel op, het huidige Artikel 1. Hij hielp bijvoorbeeld mensen die vanwege hun afkomst of handicap geen baan konden krijgen. In 2018 moest Antek om gezondheidsredenen  stoppen met werken. In de film vertelt Antek openhartig over zijn ziektes en hoe hier zijn leven ernaar inricht.

 

klik op het plaatje om het artikel te lezen.

“Ik ben Jan ter Beke, gepensioneerd leerkracht speciaal onderwijs en woon in Hengelo. Ik ben nu drie jaar lid van de Video Club Borne en Ik heb veel familie- en vakantievideo’s gemaakt. Op de Club heb ik heel veel geleerd om tot betere opnames te komen. Mijn motivatie om aan Minikronieken deel te nemen is om te leren hoe ik een filmportret maak van een persoon waar een verhaallijn in zit. Naast filmen en interviewen hoop ik ten aanzien van de montage het nodige te leren.

Masja de Roy