Projecten

Op deze pagina vindt u alle Minikronieken projecten.

Wilt u ook een Minikronieken project in uw gemeente of voor uw bedrijf?

Neem dan contact op met Masja de Roy: masja@minikronieken.nl

Bewogen verhalen van jongeren

Oekraïense en Nederlandse jongeren van 12 tot 17 jaar maken 7 Minikronieken in het kader van het Oldenzaals Filmfestival. De Oekraïense jongeren hebben ieder een landgenoot geïnterviewd in hun eigen taal. De Nederlandse jongeren maken een film over hun eigen leven. Alle films worden ondertiteld zodat zowel het Oekraïense als het Nederlandse publiek alles kan volgen.

 

De première is op 5 november 2022 bij Filmhuis Oldenzaal in Stadstheater de Bond.

Meer info over dit project

Streekeigen Landbouw in Overijssel

Vrijwilligers maken in de zomer van 2022 films over 6 boerenfamilies verspreid over Overijssel, waarbij de streekeigen landbouw centraal staat. De films zijn onderdeel van het project ‘streekgebonden landbouw’ van Stichting Landschap Overijssel. Doel is om verhalen uit verleden en heden te delen en inspiratie te bieden voor toekomstige plannen op en rondom het erf.

Meer info over dit project

Op zoek naar Oosterse Wijzen’

Op zoek naar Oosterse Wijzen is een filmproject voor de 3e klas vmbo-leerlingen van het Assink Lyceum in Neede, in samenwerking met Minikronieken. De vmbo’ers maken in 2 maanden tijd een serie filmportretten over inwoners van de Achterhoek en Twente. De korte documentaires zijn op 25 juni 2021 en 31 maart 2022 vertoond voor publiek in het theater van de school.

Meer info over 'Oosterse Wijzen'

Regisseur in je Nieuwe Wereld

in dit project maakten vluchtelingen en Nederlanders filmportretten over elkaar. Het thema verwijst naar hoe mensen de regie terug krijgen over hun leven na een ingrijpende gebeurtenis. Het uitwisselen van levensverhalen tussen culturen inspireert en schept kansen. Met 24 authentieke filmportretten laten de amateur-filmmakers dit overtuigend zien. Dit project werd gedragen door vijf Twentse organisaties en is afgerond in 2019.

Meer info over dit project

Voel je Thuis

Woningcorporatie Domijn komt dagelijks huurders tegen die op een bijzondere manier kleur geven aan hun straat of buurt, en is benieuwd naar hun verhalen. In het project ‘Minikronieken – Voel je Thuis’ maken huurders van de corporatie een filmportret van mensen uit hun wijk met als belangrijkste vraag: ‘Wat maakt dat jij je thuis voelt?’.

De première van de films is op 29 april 2018 van 19 tot 22 uur in de Performance Factory te Enschede, gebouw Zuid.

Meer info over dit project

Vliegende Stoel

Op 30 oktober 2017 start in Hengelo een project voor Vliegende Stoel met als thema ‘Hoe ik mijn hart volg’. Vliegende Stoel houdt zich bezig met theatermaken en talentontwikkeling, en wil nu ook de wereld van het filmmaken exploreren.

 

Wil je in 4 dagen leren een filmportret te maken over iemand die jou inspireert? Meld je dan snel aan! Iedere inwoner van Hengelo en omstreken kan deelnemen. Voor  info en aanmelden, klik op de button hieronder!

Meer info over dit project

KRACHT on Tour Twente

Een project waarbij vrouwen die financieel onafhankelijk willen zijn, films maken over hun rolmodellen. De partnerorganisatie is M-pact dat voor Twente de coördinatie voert voor de landelijke campagne KRACHT on Tour.

 

Met de films worden vrouwen zichtbaar gemaakt die financieel op eigen benen staan en een inspiratiebron zijn voor anderen.

 

De première van de films is op 18 november van 12:30 tot 17 uur in theater Concordia te Enschede.

Meer info over dit project

Verhalenhuis Kampen

Een Minikronieken project met het thema Gezond in de Stad.

 

Verhalenhuis Kampen organiseert de uitwisseling van gesproken en geschreven persoonlijke verhalen tussen mensen en gemeenschappen in de stad Kampen. Hierdoor ontstaat aandacht en begrip voor elkaars diversiteit met als resultaat een meer betrokken lokale samenleving.

 

Het Verhalenhuis is ook een museum voor immaterieel erfgoed, waarbij de  persoonlijke geschiedenissen zich zowel in het verleden als de tegenwoordige tijd kunnen afspelen.

Meer info over dit project