Projecten

Op deze pagina vindt u alle geplande en lopende Minikroniek projecten.

Wilt u ook een Minikroniek project in uw gemeente of voor uw bedrijf?

Neem dan contact op met Masja de Roy: masja@minikronieken.nl

Vliegende Stoel

Op 30 oktober 2017 start in Hengelo een project voor Vliegende Stoel met als thema ‘Hoe ik mijn hart volg’. Vliegende Stoel houdt zich bezig met theatermaken en talentontwikkeling, en wil nu ook de wereld van het filmmaken exploreren.

 

Wil je in 4 dagen leren een filmportret te maken over iemand die jou inspireert? Meld je dan snel aan! Iedere inwoner van Hengelo en omstreken kan deelnemen. Voor  info en aanmelden, klik op de button hieronder!

Info en aanmelden

KRACHT on Tour Twente

Een project waarbij vrouwen die financieel onafhankelijk willen zijn, films maken over hun rolmodellen. De partnerorganisatie is M-pact dat voor Twente de coördinatie voert voor de landelijke campagne KRACHT on Tour.

 

Met de films worden vrouwen zichtbaar gemaakt die financieel op eigen benen staan en een inspiratiebron zijn voor anderen.

 

De première van de films is op 18 november van 12:30 tot 17 uur in theater Concordia te Enschede.

Meer info over dit project

Verhalenhuis Kampen

Een Minikronieken project met het thema Gezond in de Stad.

 

Verhalenhuis Kampen organiseert de uitwisseling van gesproken en geschreven persoonlijke verhalen tussen mensen en gemeenschappen in de stad Kampen. Hierdoor ontstaat aandacht en begrip voor elkaars diversiteit met als resultaat een meer betrokken lokale samenleving.

 

Het Verhalenhuis is ook een museum voor immaterieel erfgoed, waarbij de  persoonlijke geschiedenissen zich zowel in het verleden als de tegenwoordige tijd kunnen afspelen.

Meer info over dit project