Minichronicles: Filming the power of life!

Minichronicle is a method that teaches people to capture other people’s life stories in short films. The project is led by experienced documentary filmmakers.

 

Minichronicles are moving. They bring ordinary people’s extraordinary stories to life.

 

Minichronicles connect people. People with different backgrounds gain insights into each other’s lives.

 

Minichronicles keep stories from villagers alive.

 

 

Sorry, no posts matched your criteria.

THE LATEST FILMS:

Facebook berichten

20.04.18

Minikronieken

Tijdens de eerste les maken de cursisten foto's van elkaar om verschillende beeldkaders te leren. Hier een foto van Egon van der Linde. Hij maakt zijn Minikroniek over Wouter Wolterink, een gabber die alles weet over de geschiedenis van Enschede.

Nieuwsgierig naar het levensverhaal van Wouter? Kom dan op 29 april naar de première van Minikronieken - Voel je Thuis, bij de Performance Factory, van 19 tot 22 uur. Info: minikronieken.nl/premiere-minikronieken-voel-je-thuis-bij-de-performance-factory/
... Bekijk meer..Bekijk minder...

Bekijk op Facebook

19.04.18

Minikronieken

Cursisten Hala Saoud en Jerry FH tijdens hun eerste oefening in het 'kadreren'. Beiden maakten hun eerste, maar zeker niet hun laatste filmportret. Ze hebben de smaak te pakken!
Wil je weten waarom?
Kom dan op 29 april naar de première van Minikronieken - Voel je Thuis, bij de Performance Factory, van 19 tot 22 uur.
Info: minikronieken.nl/premiere-minikronieken-voel-je-thuis-bij-de-performance-factory/
... Bekijk meer..Bekijk minder...

Bekijk op Facebook

18.04.18

Minikronieken

Een oefenfoto met Jenne van der Velde, gemaakt door een mede-cursist tijdens de eerste les van Minikronieken. Jenne was al actief als videoreporter voor Jij in de wijk. Hij produceerde maar liefst 2 Minikronieken: over Herman Dam en Joyce Vosskühler.
Nieuwsgierig naar hun levensverhalen? Kom dan op 29 april naar de première van Minikronieken - Voel je Thuis, bij de Performance Factory, van 19 tot 22 uur. Info: minikronieken.nl/premiere-minikronieken-voel-je-thuis-bij-de-performance-factory/
... Bekijk meer..Bekijk minder...

Bekijk op Facebook

16.04.18

Minikronieken

Impressie van een les door docent René Eijsink over 'de spanningsboog'. Lees het verslag van alle lessen dat Kirsten van Woningcorporatie Domijn voor ons geschreven heeft:
minikronieken.nl/domijn/#Lesverslag

Kom je op 29 april ook naar de première van Minikronieken - Voel je Thuis? minikronieken.nl/premiere-minikronieken-voel-je-thuis-bij-de-performance-factory/Korte impressie van een les door René Eijsink, regisseur en docent bij Minikronieken.
... Bekijk meer..Bekijk minder...

Bekijk op Facebook